Cara mereka promote website sampah! Paksa Like!



hey uols,

eh kejap website sampah? yesssss sangat sampah uols mak tak suka dengan cara korang ni nak design dan promote certain info yang kononnya berguna pada semua orang tapi advert dan pop Like Page ko tu sangat membuatkan foundation mak makin tipis.

kadang-kadang mak terfikir ada berapa banyak page yang dorang cipta dalam sehari ek? 
ok tak kisah lah kalau kilang korang tu boleh generate beribu-ribu website dalam sehari semata-mata nak mengejar info menarik readers kan.

Main point nya sekarang ni cuba lah korang jenis ikhlas sikit dalam bab nak bagi info dan details kat orang. Ini tak ko nak suruh mak masuk site ko lepas tu minta like, dah lah minta secara paksa kena like dan ada juga page yang aku dah like tapi kena juga makan kuaci sambil mengira saat ko tu hilang then baru boleh baca info yang korang sebarkan tu. Ntah betul ke tidak?

sebelum ni aku pun ada buat entry pasal benda crap macam ni tapi aku tak berkesempatan nak print screen. So sekarang ni aku ada masa lebih so better aku buat.
 yang 1st ni dia suruh kita klik "TINYURL" tu kemudian bila kita dah klik masuk kat site dia punya iklan merata2. Macam kalau ko pergi kenduri dah tak boleh nak duduk sebab kerusi dah habis uols. Lepas klik like tu satu hal lagi nak remove kan semua-semua iklan yang meyemak tu dah macam aku ni buat amal jariah kan menebas lalang yang tumbuh kat laman korang then baru lah aku dapat upah!.
dalam aku nak Close iklan tu kadang-kadang terklik pula iklan tu dah pula satu hal terbuka new tab kat browser korang. Urghhhh this kind of website mmg tak akan buka dah.
 yang second ni lagi best. Pertama ko masuk klik link "statictab" lepas tu dia boleh pula suruh klik like untuk FatBurner. Alaaaa ubat yang gemok macam gajah nak buat shape jadi Amir Khan tu. Lebih kurang macam tu lah kan. Dia nak jadi gemok bukan ke kurus yer tapi terus ada 6packs. Ada macam-macam lagi lah, produk kecantikan pun ada itu lagi tak boleh blah urgh~

ok bila ko dah klik like kat Fat Burner tu dia bagi ko masuk dalam website dia then kena klik like pula sekali lagi baru boleh nak baca entry dia yang menarik tu. Itu pun belum tentu asli copy paste juga uols sama macam mak lakukan. Al maklum lah rutin harian katanya. KAN!!!!!

YERRRR aku memang tahu cara korang ni memang betul nak dapatkan LIKE yang pure dari readers tapi bukan dengan cara memaksa. Aku sangat suka dengan page seperti Kongsi Video, Melayu TV, PenyuXp dan banyak lagi yang terbaik dan boleh dijadikan contoh. Semua info yang jenis santai dan rileks. 

Lagi satu part yang tak best tentang dorang ni yang gilakan nak sebar info melalui Facebook page bila mereka terbawa kedepan cerita yang dah lama BASI, deknon please come update your self and even your own post update. Takkan ko yang duk hari-hari update tak tahu mana satu isu tu terkini ataupun yang dah lapuk. Biasanya benda lama orang duk ngumpat lagi sudah-sudahlah tu uols.

so ni untuk uols, enjoy haha macam versi angry bird hijau tu kan.

Stay Goddess dari mak yang cantik.

4 comments :

mizzkeyna said...

i just ignored it . while waiting for it to disappear , i play a game or post something on my blog . when it's done then i can read it without liking it first ! my way ~~

Kifli Mally said...

@mizzkeyna what a great of you, lucky you have a big patient on it.

Mohamad Nizul Zaim Anuar said...

Lau nak hilangkan wait lama2 2, jom baca sini.. harap dapat bantu.. Skynightz

Kifli Mally said...

@Mohamad Nizul Zaim Anuar ok akan di cuba sebentar lagi