kifli mally: Aku tahu lah kau kaya!



hey uols,

wei aku tahu lah ko kaya! mak bapak ko dari golongan orang senang. Ko kalau nak berkawan dengan kita orang please bersikap sederhana. Kalau ko suka bergaul dengan orang macam kami please lah jangan bawa ko punya perwatakan anak orang kaya ko kedalam group ni ok.

aku tahu ko ada maid yang selesaikan semua masalah ko, tapi please jangan buat kami ni macam salah seorang maid ko kalau tidak Ni Makan dia!
samsiah ko pegang dia ketat2. Aku nak bagi penampo biar terburai gigi palsu dia tu.

kalau ko suka berkawan dengan orang macam kami ni ko patut tukar cara ko makan, kalau kau makan perlu ker nak mengeluarkan bunyi yang sangat kuat. Untuk apa siah? ko nak bagi kita orang semua dengar bunyi ko mengunyah tu mengatakan ko tak pernah rasa lapar walaupun sehari? 

kalau ko suka berkawan dengan orang macam kami ni ko patut tukar tingkah laku ko. Sebab kami ni jenis yang humble dan tak suka menunjuk2 kalau kami nak menunjuk2 pun memang bertempat. Sebab kami tahu kami tidak semampu engkau. Persetankan itu semua ok.

Kalau ko suka berkawan dengan orang macam kami ni ko jangan berlagak standard ko tinggi sangat. Ko itu tak boleh buat ini tak boleh buat. Tangan ko tu sama je dengan tangan kita orang. Takde pun kat tangan ko tertulis label tangan anak orang kaya tak boleh buat kerja.
So kalau ko suka berkawan dengan orang macam kami ni. Ko tak perlu nak show off sangat memang standard lah tu kalau ko tak ada kawan atau kawan ko semua mengelak nak berkawan dengan ko, ni lagi satu yang paling kita orang tak suka siah, ko please lah siah jangan cakap besar sebab kita orang tahu tu semua bukan datang dari ko, tu semua harta mak bapak kau siah, ko tu setakat menumpang je siah. So usaha sikit yer siah. ^_^

Stay goddess~

5 comments :

mizzkeyna said...

sabar jelah dgn org yg brsikap cm tuhh ~~ annoying betul ! and die jugak kne igt .. org kye yg lain pun x mcm tuh kan kan ??

it's just my opinion =)

Melastik Bintang said...

nasib baik aku tak kaya..

Kifli Mally said...

@mizzkeyna betul tu uols, hanya mampo bersabar je la dengan orang mcm ni uols

Kifli Mally said...

@Melastik Bintang haha sama lah dengan kita tak perlu nak kaya sangat, biar kekayaan itu kita simpan sebagai rahsia sudahler ^_^

mizzkeyna said...

yea iolls sokong uolls 100% kifli mally =)