Jun 18, 2013

LG Fiesta Roadshow di The Curve, Mutiara Damansara

hi uols,
Awal bulan Jun hari tu, LG telah mengadakan satu Roadshow yang menarik buat pengunjung untuk merasakan sendiri kehebatan gadget dan teknologi dari LG. Dengan berkonsepkan LG Fiesta Roadshow kali ini sedikit sebanyak memberi impak buat Syarikat LG.All thanx to Bro sebab sudi ajak kami semua.

Seawal jam 8 pagi kami (Bloggers) sudah pun berada di tapak Plaza, The Curve untuk memeriahkan majlis.
Ok kepada korang semua sila buka mata tu besar-besar dan jangan kemana-mana, kerana aku akan 
bercerita dalam bentuk 3D kali ni (^_^)---3D tak?
Semua blogger yang hadir pada awal pagi tu kena daftar mengikut group yang di undi. Kemudian sebelum acara start masing-masing sibuk mengambil gambar dengan TV LG pertama di dunia bersaiz 84 Inch Ultra HDTV. Cool tak? #thumbsupLG
Speaksperson dari LG memberikan detail tentang kehebatan TV LG Gergasi ni. 
Confirm aku tak cari lain kalau dapat TV sebesar 84 Inch ni. Serious aku tidak akan curang, di tambah pula dengan Glasses LG Cinema 3D yang memberikan impak High Definasi kepada screen anda untuk merasa suasana sebenar semasa menonton rancangan pilihan anda. ^_^
Selain dari itu, LG Smart TV memberikan kemudahan kepada pengguna, dimana mereka boleh terus mainkan sebarang Game, Music Clip atau Video terus kedalam papar skrin TV tersebut. Mudah hanya "Connect & Play" #Awesome kan?
Selain dari itu LG Smart TV mudah dikendalikan oleh Remote Genius dimana pengguna boleh mengendali kan sebarang aplikasi yang telah sedia ada di papar skrin, selain dari itu juga pengguna boleh untuk online menerusi screen besar LG Smart TV ini. Wow~
Bila screen dah dalam High Defination, Gambar pun nice, video juga tak terjejas (scattered) apa kata kalau di tambah dengan 9.1CH CINEMA SOUND HOME THEATER. Memang tiada lagi yang boleh di pertikaikan bila LG Smart TV dan Home Theater Sound umpama Transformer. Kelebihan sound home theater ini terletak pada bunyi, ianya tidak pecah (Precise Sound) dan kurang gangguan pada bunyi (Sound Distortion) OMG 25x bayangkan korang tengok action movie dah sama seperti dalam Pawagam kan?
 
Bloggers Aktiviti:
1) Speed Question (Based On LG's Product)
2) Meneka Tajuk Movie
3) Oppa Gangnam Style Group Dance
Semua blogger nampak enjoy dengan aktiviti yang ketiga dimana semua blogger kena menari mengikut gerakan OGS (Oppa Gangnam Style). Juri mereka pula memang penari dan K-pop PRO di malaysia ^_^ so beat it~
banyak telatah yang kita lihat. Seorang akak blogger tu yang sarat pregnant dengan baby kembar tapi masih berkemampuan untuk menari lagu rancak ni.
Congratulation to the winner ^_^
I respect mereka yang bersungguh-sungguh, dan lihatlah betapa meriahnya event kali ni. Semua blogger gembira dengan event yang dianjurkan oleh LG Fiesta kali ni. Selain dari itu dapat juga berjumpa dengan blogger-blogger baru.
Sebelum aku mengundurkan diri dari event tu, aku tertarik dengan LG CINEMA 3D Smart TV ni, aku memang berkenan sangat ^_^
selain dari kelebihan yang korang tengok diatas sebelum ini, LG Cinema 3D ini juga boleh dikendalikan melalui "Soft Gentle Motion", di mana pengguna boleh pilih menu tanpa menggunakan remote control seperti TV biasa. Ini kerana camera yang terletak pada atas Smart TV ni membolehkan mengesan setiap pergerakan dari pengguna, #Menarik kan? #wow!!
      LG CINEMA 3D Smart TV ianya 
  • Smart Control     
  • Smart Sharing     
  • Smart Entertainment     
  • Comfortable 3D
Oleh itu saya nak bawa balik tidak kira mana satu dari LG Smart TV ni kerana bukan sahaja boleh di tonton dalam 3D, malah 2D pun ada juga. Part paling mengujakan ialah resolution yang besar dan berkualiti tinggi (High Definition) sekaligus memberikan kepuasan kepada setiap mereka yang merasakan pengalaman sebegini.

Menarik tak LG CINEMA 3D Smart TV dan juga Sound Home Theater ni?
kalau korang rasa menarik klik sini untuk pergi ke website mereka dan alami sendiri features dan specs produk tersebut.

Bawalah keluarga tersayang anda ke outlet yang berdekatan dengan LG, untuk merasakan sendiri betapa #awesome nya barangan LG. Korang tentu akan tertarik kerana LG tahu apa yang diperlukan oleh penggunanya.
Sayang keluarga anda dan berikan teknologi dan produk yang terbaik buat mereka dengan LG (Life is Good) ^_^
 
stay goddess my readers!!!!

6 comments :

Fyna Ahmad said...

ramai juga blogger yang attend event nih ye. ^_^

Kifli Mally said...

@Fyna Ahmad Uols ni baru sikit taw, kalau nak di ikutkan ramai lagi ^_^

Mek Onie said...

ritu ada event lainnn,tak dapat iolsss nak join,kalau tak ley jumpa uolsssss borak sakan,ritu iolsss memalu lagi,bhahahaha T_T

penaberkala said...

fuh,sakan korang bergangnam ye

Kifli Mally said...

@Mek Onie kannn, lepas ni nok kalau jumpa kita terus gosip je haha tak yah nak segan2 ^_^

Kifli Mally said...

@penaberkala hehe nuar tu je yang busy memanjang ^_^