Apr 14, 2021

KOPETRO Menjayakan Program Cuci Masjid @ Masjid Al-Hidayah Sentul.


Hi Korang,

Sehari pada minggu lepas aku sempatlah menghadirkan diri di dalam Program Cuci Masjid yang bertempat di Masjid Al-Hidayah, Sentul. Seawal jam 9 pagi aku dah pun sampai di tempat majlis. Apa yang menariknya di sini aku tengok ramai artis dan seniman veteren yang turut hadir untuk menjayakan program mulia ni. Program sebegini pastikan tidak akan berjaya tanpa sumbangan dan sokongan dari koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO). Program ini dijalankan secara usahasama dengan Persatuan Seniman Malaysia bagi menyantuni Masjid Al-Hidayah dalam menyediakan ruang ibadat yang bersih dan selesa kepada para qariah masjid yang bakal menunaikan solat sunat terawih sempena bulan Ramadan yang bermula pada 13 April 2021 ini. 

Menawarkan khidmat pembersihan dan disinfeksi KVCLEAN, servis daripada KOPETRO ini dijamin berkesan dan mampu untuk menghapuskan 99% virus dengan menggunakan bahan bukan toksik yang selamat dan bebas alkohol. 

Sempena Ramadan dan Syawal yang bakal tiba, KVCLEAN menawarkan servis pembersihan rumah serendah RM90 untuk 3 jam manakala servis disinfeksi pula hanya RM258 untuk satu sesi.

Selain menyantuni Masjid Al-Hidayah, KOPETRO juga prihatin dengan kebajikan ahli-ahli Persatuan Seniman Malaysia yang banyak terkesan dengan pandemik Covid-19. Oleh kerana itu, hari ini KOPETRO ingin berkongsi rezeki bersama ahli-ahli Seniman semoga Ramadan kali ini akan lebih ceria buat insan-insan seni yang banyak menyumbangkan bakat dan keringat mereka dalam menghiburkan hati masyarakat.

Sumbangan daripada KOPETRO telah disampaikan oleh Datuk Haji Abdul Razak Hussain kepada En. Zed Zaidi, selaku Presiden Persatuan Seniman Malaysia dalam sebuah majlis ringkas mengikut tatacara norma baharu yang diadakan di Masjid Al-Hidayah hari ini. 

KOPETRO juga menyampaikan sumbangan berbentuk wang tunai dan juga makanan sejuk beku jenama LengQuas keluaran KOPETRO kepada 50 ahli Persatuan Seniman Malaysia. Layari laman web www.kopetro.com.my atau ikuti akaun media sosial berikut untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh KOPETRO

Untuk pertanyaan media, sila hubungi, 

KOPERASI KAKITANGAN PETRONAS BERHAD (KOPETRO) 
MUHAMMAD HAFIDZ SELAMAT 
(Eksekutif Pemasaran Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad) 
Tel : 010-2798443 
Email : hafidz.selamat@kopetro.com.my 

AFIDZ BIN AZAHAR (Eksekutif Pemasaran Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad) 
Tel : 011-29057276 
Email : afidz.azahar@kopetro.com.my 

RABIATUL A SAMUEIL (Pengurus Pemasaran & Promosi Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad) Tel : 019-7000170 
Email : rabiatul.addawiah@kopetro.com.my