Kifli Mally Tawan Bukit Broga! Betulkah?

hey uols,

minggu lepas (Ahad) aku mengidam sangat nak hirup udara yang nyaman, berpeluh dan suasana yang menghijau. On the spot time tu kawan aku si fahmey ni terus ajak katanya 
"Jom ke Broga uols"

Apa lagi dengan pantasnya aku pun ikut, seawa jam 4 pagi dah bergerak ke Broga dengan 3 bijik kereta.
 Sampai je kat Bukit Broga tu weols parked kat dalam pandai untie tu buat business kan Rm2 sekali entry. 
Tak balik kg celeb raya cina ker?
Pertama sekali weols adakan short Ice Breaking, maklumlah ini 1st time aku meet up dengan kawan si salleh ni. Actually mereka ni adalah kawan sekerja si salleh 
#eh maaf lah leh terguna nama kampung pula aku maksud kan Fahmey tadi hahaha
Lepas tu weols pun mulakan stage pertama untuk mendaki dimana weols kena redah hutan terlebih dahulu.
Redah punya redah akhirnya sampai juga di chekc point yang pertama, ada ker?
memandai aku je buat check point sendiri kan. Tapi sebelum nak sampai ke chekc point pertama tu ya ampunnnnn~ aku cakap kat ko si Zara ni dah separuh nyawa dia melayang taw.
jalan baru setengah tapi serius tak sampai pun jejak lagi atas bukit tu aku meroyan nak snap pic, eh eh yang lain tu pun sama haha 
dorang pun camwhore macam mek ok! suka suka suka ^_^
sepanjang weols memanjat bukit tu yang agak licin sedikit time tu lahhhh budak-budak nakal ni turun dari atas, ko ingat ko DIVA Broga aku nak bagi lalu hahaha. Baru kol 5am kot ko dah nak turun asalllllll
sure ko hari-hari panjat broga ni kan sebelum celik matahari ko dah lari balik rumah lintang pukang
Come on Zara gurl i know u can do it
go power puff girl hehe
kasihan dia kepenatan melawan kudrat yang makin tipis tu.
tapi jangan risau dengan adanya mek yang always bagi support baik punyaaaaa~
meh zara jemput makan biskut Oat dari mek ni hahaha
rehat kejap uols makan Oat, hah siapa lagi kalau bukan si fahmey yang rajin bawa stock mini runcit. 
Ouh fahmey lap u very much lah. Ada Oat, Munchies, Asam pedas, nasi goreng sirap bandung teh o ais hahaha
YESSSSSSSSSSSSSS~ akhirnya sampai juga weols kat check point yang ke2 dimana tempat yang selalu mereka jadikan tumpuan untuk melihat keindahan alam,
tapi time tu weols kurang bernasib baik sedikit sebab awal pagi tu cuaca mendung hujan rintik uols
so matahari pun segan2 nak pancarkan cahaya dia kat muka mak ni.
Baru feeling nak dapat cahaya diwaktu pagi Vitamin E katanyaaaaaa~
Kannnnn betul tak apa mak cakap?
aku minta 1 pose tapi dia boleh aku pagi 4 pose. Ko mampo?
apa kata awak? hahaha ^_^
 haha fahmey ngantok yer, maaflah kawan saya ni pe-ngantuk orang nya.
 aku ada tanya budak2 ni, eh mana korang dapat rumput panjang macam lalang tu kat broga, sebab gambar dorang cantik jer, ooooo baru aku tahu rupanya disebalik lalang yang gatal ni mereka snap pic. 
Terasa macam feeling New Zealand makin dekat dengan kita, alaaaa paling common pun Australia
feeling lagi uols~
 hah lompat lagi lompat
lompat setinggi mana yang korang mampo.
sebab aku tahu mungkin tahun depan lagi baru korang akan datang ke Broga ni hahaha
Last but not least, Kifli Mally nak ucapkan ribuan terima kasih kerana memberikan Kifli Mally peluang yang sungguh bermakna buat Kifli Mally sekeluarga.
hahaha Feeling lagi uolsssss~ ^_^

No comments :