Ni mak kandung kau!



hye uols,

confirm lah uols kalau semua dah ada kawan hadek2 hakak2 kat luar tu confirm ayat yang dorang akan gunakan MAK! sikit-sikit MAK!

"Mak nak lagi cantik lah nok macam mana yer"
"Mak rasa lah kan tetek mak dah start kecik sebelah"
"Mak cantik tak nyah!"
ye mak taw mak cantik. Diam2 sudah~
kannnnnn sana sini asyik gunakan perkataan MAK tu, memang lah aku tahu kata MAK tu macam kata ganti diri bagi Saya dan Aku kannnnn. Mak pun tak taw lah uols memang  tu ayat trademark untuk hadek2 dan hakak2 alam semesta sekalian.

 kannn adalah kawan aku sorang ni memang tak le lekang dengan ayat dia tu MAK sana MAK sini,
Mak rasa mak cantik sambil libas2 rambut.

satu hari tu kawan aku ni ada orang call dia,

"hello mak ni, balik tak minggu ni?"
"mak mana ni?"
"eh eh aku ni mak kandung kau Salamiah kesom binti mat daud"
"eh makkkkk~"
"yelor ko ingat mak mana?"
Hello ni Mak kepada Mak kita ker?
kannnn gitu lah ko kak, asyik dok meroyan je dengan husband smpi mak sendiri call pon ko dah lupa hahah :)
xpe itu semua tak penting uols yang penting ko tahu yang korang anak beranak memang cantik

10 comments :

Yuyu Zulaikha said...

huhu.. mak bercakap dengan MAK :p

Lynn Easyanz said...

haha..very the lawak uols..tp logik kan..dh always je guna MAK itu MAK ini..tup,tup,confuse lah..haha..OhMakKau!!..

Zack Muhammad said...

salam bro. zack ada emel something. harap boleh baca ya. tq :)

Kifli Mally said...

@Yuyu Zulaikha kannnnn bila mak bercakap dengan mak, mana satu yang legend :)

Kifli Mally said...

@Lynn Easyanz tu la pasal, the only words will come out from his mouth is MAK, so it turn up to confused :)

Kifli Mally said...

@Zack Muhammad yesss zack i dah dapat ur mail. So it will take some times. Ape pun i'll reply soon k

amirnawawi said...

hahaha.. Mak mak mak.. Mak kau sehat?

Kifli Mally said...

@amirnawawi sihat sajo :)

aNiss :):) said...

aku mak kau laa !! kihkih

Kifli Mally said...

@aNiss :):)hahahaha