Jul 5, 2016

English breakfast tea lebih mahal berbanding dengan semangkuk Nyonya asam laksa

nak di jadikan cerita, semalam usai je berbuka puasa di rumah. Aku dan adik plan bawa parent untuk dinner di Ioi City mall putrajaya, cos it brother in law treat haha. Bukan selalu dapat pau adik ipar aku bab2 belanja ni. Lebih kurang dalam pukul 830 kita orang dah dah on the way ke Ioi mall, tapi tu lah dia bila dah sampai kat lokasi kita orang still tercari-cari kedai mana nak isi perut. haha susah betul soalan ni kan. NAK MAKAN DEKAT MANA?

so kita orang pun decided untuk makan di Sepiring, aku pernah datang makan kat sana sekali. Tempat tu memang nice sebab tingkat atas district 21 and then sebelah restorant sepiring ada ice skating. 

so we ordered like 5 dishes untuk semua orang, walaupun time tu perut dah kenyang after berbuka tapi entah kenapa nafsu still nak order banyak hahaha. But alhamdulillah we manage to cleaned up all the dish ok. Tiada pembaziran untuk malam tu yeah!!!
this is En Mally dimana lepas meal je adalah wajib untuk beliau menggunakan toothpick. Aku boleh bayangkan kalau dia tak dapat toothpick ni memang tak keruan orang tua ni dibuatnya, dah macam some kind of addiction haha
my dad memang jenis yang berjimat cermat dari semua aspek, even kalau nak ajak pergi makan kat luar atau movie date for sure dia akan brainwash dulu anak-anak dia pembaziran itu jangan di lebih2 kan. End up dia pun ikut juga kita orang haha. 

Bila dah settle dinner my dad terus cakap luckily dia amik Teh o panas je sebab he is very confident harga dia murah. Terus adik aku bagi tengok list price seawan tea tu RM10. haha tergelak the whole family. 
"lor ayah ingat amik teh o panas itu yang paling murah, rupanya lebih mahal dari semangkok nyonya asam laksa" then we all continue gelak memecahkan suasana hening di dalam restoran sepinggan.

as a bonus malam tu sekitar 11pm, otw nak balik tayar kereta pulak pancit sebab terkena skru all the way dari kajang, no wonder terasa berat je steering kereta. luckily ada brother in law yang super sado senang sikit dia tolong tukar tayar haha. 

Alhamdulillah everything settle as blink of an eye, both of my parents ikut my girl sister balik. As for me kena drive balik cheras slowly. ^_^
nampak skru tu? haiyoooo memang geram je di buatnya. 
Seperti biasa lah apa-apa saja yang relates to my tyre, confirm aku akan refer dekat kedai experts ni. 
dah banyak kali aku datang ke kedai cina ni sebab kedia dia the best ever. Bagi aku lah haha

ouh ye, sehari dua before nak raya ni banyak betul masalah yang di hadapi especially kereta kan?
my housemate kereta dia berasap2 di tengah jalan, my colleagues pula semua tayar dia pancit. Alahaiiii dugaan 

Takpe as long you'll semua selamat, itu dah mencukupi untuk meyambut Raya bersama degan orang yang tercintaaaaaa...Gitu

2 comments :

mmjiaxin said...

air jordan
chrome hearts
nike air zoom
toms outlet store
jordan shoes
http://www.tiffanyandcojewellery.us.com
oakley sunglasses
adidas tubular sale
adidas nmd runner
michael kors handbags
tiffany and co jewellery
links of london outlet store
oakley sunglasses
michael kors outlet
michael kors handbags
oakley sunglasses
michael jordan shoes
oakley store online
nike huarache
tiffany & co
air max thea
nike air huarache
roshe shoes
ralph lauren uk
kobe bryant shoes
true religion sale
nike zoom kobe
mlb jerseys shop
cheap oakley sunglasses
nike air zoom
oakley vault
cheap nfl jerseys
christian louboutin outlet
cheap nfl jerseys
cheap nfl jerseys
gg

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam