Review Fear Factor House Challenge at Sunway Pyramid

Hey uols,

what's up people :) nice meeting u guys again. Wah siapa sangka ek? Last weekend its my hectic weekend as I mention the previous entry that I got 4 straight invitation from Nuffnang have you guys read that? ^_^ wow terisi masa KM time weekend ni kan Ahaks.

So lets bercerita tentang Fear Factor which is jemputan yang pertama yang KM pergi :) Hope you guys stay tuned.
 Seawal jam 9am KM and mady dah sampai kat Sunway dan time tu kita orang sempat buat Quick Tour melawat semua kawasan kat dalam Sunway Pyramid Mall, biasalah nak datang ke subang ni tunggu ada event je kalau setakat nak bershopping tu KM rather to have a breath taking at area Bukit Bintang je :)
Me and Mady having a morning snap. Haip mady dah cukup COMEL dah tu hahaha.
and as my supporter he is the best among all :) his name is Ah Seng. Tell me who rather wake up early in the morning came and be your loyal supporter. But no worries he still in my priority list KM will belanja you OM Nom Nom~ #TYSM beb.
 The Fear Factor Crew doing their thingy and our job is to fill up the form :)
biasalah blogger kan even filling the form pun nak kena snap. That's the important being as a Blogger everything become as evidence.
Kat situ ada beberapa booth yang disediakan such Pharmaton, Astro Beyond and Mountain Dew. Everyone can enjoy the benefit that they served :)
 
 Lepas je selesai dengan registration we rushed to washroom and its time to put on Fear Factor t-shirt. Cool huh? luckily KM dapat size M so takde lah rasa baju tu besar sangat. Masa yang di tunggu ialah Fear Factor Challenge stage ^_^

  1. First Stage: mencari guli di dalam tanah yang mampat (30 Saat)
  2. Second Stage: memindahkan katak 5 ekor ke balang disediakan (60 Saat)
  3. Third Stage: mencari 3 bendera di dalam bilik gelap (60 Saat)
  4. Fourth Stage: mencari kunci pintu keluar bersama ular sawa. (60 Saat)
korang sendiri lihat betapa mampatnya tanah liat tu kan? Hurmmm I wonder where is the marble? have you seeing it? LOL
 Ini dia yang terjadi apabila korang berada di dalam bilik gelap. Hanya infrared jer yang menemai korang kat dalam bilik gelap tu. You guys need to be fast and that's the key to succeed all the given mission.
i just got my picture when am done with all the task :) Muka nampak penat tapi best sngt sebab dapat settle kan semua mission dengan jayanya.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ok sementara nak tunggu result di umumkan tu kita orang berehat sebentar dan menikmati audition yang di adakan oleh Astro bertajuk SAHABAT. KM respect gila kat budak-budak ni yang gigih turun ke Sunway untuk menghadiri ujian sesi bakat. Pelbagai karenah yang ada, ada yang pandai bermain gitar, menari, berlakon dan menyanyi. All the best adik-adik ku.
Adik pompuan ni ohmy dia boleh bermain baby guitar sama seperti Zee Avi dan apa yang pasti hasil lagu yang budak ni cipta amatlah sedap dan catchy. Terus KM jadi peminat nombor satu dia haha "Adik please jangan berhenti untuk hasilkan lagu yang indah2" itu saja ucapan yang mampu KM ungkapkan
 Blogger Borneo gathered together. Yaiks~  aha kami adalah blogger sabahan dan yang penting kami semua amatlah mesra. #eh terlebih sudah
 
Artis yang turut hadirkan diri pada sidang pagi. Sungguh meriah dengan adanya kehadiran mereka ini baru terasa seperti fear factor yang sebenar.
 
Artis dan peminat boleh bermain dengan belut dan ulat. Time KM tengok belut tu sebijik dah macam ular tedung nasib tak mematuk je. Kalau tidak memang KM dah pengsan
ouch, kakak-kakak crew Fear Factor sangat supporting dan yang penting mereka Hot okay~ 
harap dapat berjumpa dengan uols semua di lain event ok.
  
 Yahoo~ KM dah menang :) alhamdulillah Rezeki buat KM hari tu siapa sangka, bangun awal pagi dengan azam inginkan camera Canon EOS tapi sekali dapat MacBook Pro n Cheque bernilai 1.5k Alhamdulillah~

haha part yang paling tak tahan tu bila mereka duk ulang benda yang sama Kifli Mally tu mula-mula je cuak rupanya dia nak psiko kita semua. Pertama sekali Minta Maaf kalau ada sesiapa yang ter-psiko haha. First sekali mestilah kita nervous kan and that's the way am letting my expression flew away.

Tapi kalau uols semua refer to my previous entry KM ada bercerita tentang apa yang KM takutkan Dominate my Fear Factor Fearless Challenge only on Astro, seperti yang KM katakan KM tak takut langsung kat Ular Sawa. Oh come one KM boleh siap comolot lagi dengan ular tu. Apatah lagi dengan katak dan kegelapan. Semua tu biasa je kot bagi KM. Cuma jangan bagi KM dekat dengan Labah-Labah or else KM boleh cincang dadu korang hidup-hidup and I do really mean it. Tapi takpe KM menang rezeki kita share bersama-sama kan.
 Takpe korang doakan KM semoga sukses hendaknya dan lagi senang KM nak open table buat blogger2 semua,
last but not least, finally KM still learn some new features from this Notebook, Walaupun bukan die hard fan of Apple tapi at least dapat juga merasa dan belajar all the features. Normally kat kampus dulu using Desktop Mac tu je. Processor is 2.9Ghz i7 Core. Wow the specs is way too cool~ lepas ni KifliMally.blogspot.com makin pro lah nampaknya haha.

Jadi dibawah nie ada beberapa blogger yang KM sempat mintak link dengan mereka. Tak tahu lah kalau dorang ada review blog KM balik kan, cos time tu KM sorang je yang dok sibuk minta Link Blog sorang-sorang. Especially Chinese Blogger sangat rugi kalau tak amik port dengan dorang, cos network dorang pun power juga ok :) Do keep in touch ok #kbai

  1. Penaberkala
  2. Akuzle Ayu
  3. Hanspunyablog
  4. Thechency
  5. Adief
  6. Tianchad
  7. vincephilosophy
  8. room8five
  9. eyriqazz
  10. Leonhart90
  11. Sweettemptation-babymafia
  12. Byrawlins
  13. amirnawawi
  14. Aida4eva
  15. Ysquarec
  16. Nus-like-neb
 untuk ke Page Astro Fear Factor sila klik SINI
Jangan lupa 29hb start bersiaran hanya di Astro Chanel anda :)
Thanx Nuffnang thanx Astro dan Thanx Fear Factor ^_^ 

22 comments :

Hidayah said...

congrats..!

:D

hurrmm..

betul lah...tgk link tu..rajin nye dia pi mintak blog sorang sorang..

:D

Mahamahu said...

Alah dah menang rajin lah wakakaka tapi apa pun tahniah pada kifli kerana menang memang layak menang.. jelous lah

penaberkala said...

perghh, dah guna macbook pro kot
makin aktif la blogging lepas ni

Hans said...

tahniah

Kifli Mally said...

@Hidayah Tq awak :) tu je caranya kita nak kumpulkan kawan peminat segala

Kifli Mally said...

@Mahamahu TQ madi :) buat entry tu sehabis mungkin dapat ipad nanti siapa tahu hehe

Kifli Mally said...

@penaberkala haha guna utk update entry je lepas tu off simpan buat perhiasan rumah haha

Kifli Mally said...

@Hans thanx so much hans :)

Mira Cikcit said...

Haaaaa... Jumpa pun blog u. Anyways congrats tau menang. Jelez sangat tengok gambar Macbook tu, :P

Rawlins byRawlins said...

Hello uols
Tahniah ye

Jangan lupa nanti tukar2 setiap sebulan ye Macbook Pro tu
Heheheheh
Singgah entry saya gak

Che said...

tak chi aku balik awal! :P

congrats again. aku @daudifah
cheramiche@blogspot.com

Kifli Mally said...

@Mira Cikcit Wah terharu kejap :) thanx ye awk

Kifli Mally said...

@Rawlins byRawlins jgn dikau risau ning2 nnti batukar juga tu kita :)

Kifli Mally said...

@Che tu r sapa suh balik awl kan dah xle nak lepak sama2 :)

akuzle ayu said...

tahniah n nice knowing u, dik.. tqvm 4 the treat.. Mac Book Pro itu adalah saanngattt menggiurkann!!!...eheehheh

Kifli Mally said...

@akuzle ayu Ur most welcome kakak :) nnti insyahAllah kalau ada rezeki kita share2 lagi haahha

Nick Nashram said...

kawan azham eh..huhu.
perghh..siap dpt macbook pro lagi kot..pastu cek 1.5k..
boleh da tu open table :)

Kifli Mally said...

@Nick Nashram haha rezeki time tu :)
tu yang terus open table :)

Si Galah Panjang said...

Tahniahhhh :-)
Boleh dah tu masuk FF yang sebenar .hikhikhik

dada24 Xu said...

birkenstocks
air max 90 white
north face jackets
michael kors purses
burberry outlet online
michael kors outlet online
louis vuitton purse
ralph lauren uk
ugg outlet
air max 90
adidas superstars
christian louboutin sale
yeezy boost 350 balck
michael kors handbags
coach outlet store online
tiffany uk
louboutin outlet
louboutin shoes
michael kors outlet online
coach factory outlet
cheap basketball shoes
converse outlet
puma outlet
nike tn pas cher
kate spade uk
hermes belt
michael kors outlet clearance
ralph lauren
canada goose sale
polo ralph lauren outlet online
michael kors outlet
birkenstock outlet
nike air force
20160806CAIYAN

kimberlyjames said...

The spray pattern refers over-blog.com/ to the means the water leaves the Know More shower head. Rainfall shower heads, which are normally Top 10 Best Shower Head Reviews the largest shower heads feature.

JulieAzevedo said...

the Ego SNT2102 is the first pen.io electric snow blower of any kind that's evaluated by Our website experts to be competitive The Very Best Push Lawn Mowers Of 2017 performance-wise with a single-stage gas snow blower.